понеделник, 16 май 2011 г.

Време е за сладки

Предлагам преди да започнете да четете, да си вземете по чаша топло и ароматно кафе, защото днес ще си говорим и показваме сладки. А какво по-хубаво допълнение към сладките освен кафето!
Сладките във всичките им разновидности са нещо много апетитно и красиво.Хапваш една и можеш да задоволиш потребността си от нещо сладичко.Но ако сте техни любители като мен, само една никога няма да ви е достатъчна.
Обожавам линцеровите сладки. Линцеровото тесто е маслено, ронливо и от него се получават едни особено сполучливи и вкусни сладки.Могат да се слепят с някакъв червен и леко киселичък конфитюр, например от касис, череши, вишни, червени боровинки.Тогава омекват и буквално се топят върху езика.А ако се оставят неслепени, стоят леки, трошливи, но не хрупкави и с много богат вкус на масло. Прияде ли ви се вече :)

Такива едни линцерови сладки спретнах за Ани. Ани е момичето, което прави уникалните цветя от плат и не по-малко уникалните и красиви катички. И не на последно място тя ми направи още по-уникални визитки. Но за да не ме помислите за фукла, няма да ви ги покажа тук, но бихте могли да ги видите в нейния блог.
Двете чаровни момченца на Ани, Давид и Калоян, са кръстени на Гергьовден и тя искаше да почерпят техните кръстници с нещо вкусно и ефектно. И понеже щяха да пътуват до Пловдив, а и нямаше много време, се спряхме на вариант сладки. Това ми бяха първите декорирани сладки, които правих по поръчка.До сега все съм правила и декориала сладки за домашна употреба и най-вече по Коледа :) Беше ми много приятно да ги правя, защото имах възможност да направя почти всяка сладка различна.Уговорката с Ани беше да има детска тематика, нещо по-мъжко на външен вид и нещо за дамите :)
Разбира се, спазих веднага изискванията.На вашето внимание представям "мъжките" сладки :


Покрити са с трансферно фолио и тъмен шоколад.Както каза Давид, когато ги видя : "Аааа, приличат също на теракот" :) Май, май така изглеждат, но с тази разлика, че се хапват.

Следват серията "детски" сладки.Срад тях има две специално адресирани за децата на Ани.Нали поводът е кръщене...нека си личи!


И нищо, че по принцип дамите са с предимство, аз този път ги оставих за десерт и ще ви покажа последно "дамските" сладки. Нещо като черешката ня тортата :) Оставих ги за финал, защото станаха най-пъстри, най-ефирни, най-темпераментни ... каквито всъщност сме жените.
Като за финал си изберете сладка и както се казва ... да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар