вторник, 24 януари 2012 г.

Торти за дами - част 2

Сигурно вече си мислите "Тази уж обеща да не изчезва повече така, а пак я няма толкова време?!" И с право, но този път отсъствах от страната за две седмици, а мястото на което бях не предразполагаше към писане, а само към релакс и пълна почивка.В едно изречение ... видях рая на земята.
Но сега вече съм тук и ще продължа своя разказ в снимки и картинки за мадамските торти :)

Тортата, която ще ви покажа е за майката на Оля.Оля познавате покрай тортите на баща й(с русалката) и на момченцето и Тома ( с влакчето Томас).Желанието на Оля беше за нежна торта, в пастелни тонове и с цветя.Каза, че майка й много харесвала орхидеи, а на мен орхидеите са ми едни от любимите за направа цветя (след любимите ми рози, разбира се).Веднага реших, че на ези жарствени цветя много ще им пасват едни свежи зеленки хортензии.Направих цветята за норматив и ги оставих убаво да изсъхнат, а през това време се заех с направата, измазването и покриването на самата торта.Когато залепих цветченцата, кафявите точки дойдоха от самосебеси.А пресуканата розовозелена панделка просто крещеше от шкафа - "вземи мен, вземи мен".И аз не устоях на молбите й :)

 За тази изискана торта Оля избра вкуса шоколад с мента - любим на майка й е шоколадът "Афтър ейт". Оля беше така добра да ми се обади и да ме информира за ефекта, който тортата е произвела върху мама - изненада и радост, а от вкуса - истинска наслада за сетивата :)
Благодатя ти Оля, че ми се довери за пореден път!

А сега ще ви покажа една торта, за която съм убедена, че ще решите, че съм се объркала като съм я сложила в тази публикация.Но не, грешката е вярна :) Тортата е за една много чаровна и с много щури, но гениални идеи дама на име Ани!Тортата ми поръча моята приятелка Лина, като подарък за въпросната дама. Темата на партито по случай рождения ден на Ани беше "Детство мое".Другата ценна за мен информация беше, че рожденичката много обича мечета.
И така започна моето чудене за дизайна на тортата.За да е по-детско, реших да направя цветя като захарни близалки, сърчица, копченца.После в миг изникна в съзнанието ми една песен на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, в която се пееше: "Ти лети, лети детски спомен жив, връщаш ни отново в онзи чуден свят ..." И веднага си представих едно пъстро хвърчило като тези, които обожавахме да пускаме, когато бяхме деца.Какъв по хубав символ на детството от хвърчилото и летящи балони.И разбира се - мечетата.И така моята най-нова "рожба" си имаш вече облик :)



Тук идва моментът на извинението ми за ужасната и тъмна снимка, но нямаше как да е по-светла, тъй като завърших тортата на свечеряване и я предадох малко след това.
До колкото разбрах рожденичката много се е изкефила на тортата си, а това е по-важно и от
най-хубавата снимка :)

А тази кокетна торта направих за рождения ден на моята съседка Илияна!Когато я питах каква иска да бъде тортата, тя ми отговори да я направя така, както виждам нея самата.Не мога да кажа дали това ме улесни или затрудни.Доста се притеснявах дали моето виждане ще съвпадне с нейното :) И понеже Илияна е секси и стилна мадама, реших че и тортата трябва да е такава.Идеята ми дойде от визитката на едно Фешън студио.Страшно ми хареса леопардовата шарка в комбинация с цвят бордо.И понеже тортата стана перфектно кръгла, без нито едно ръбче и гънка, реших да я оформя като кутия за подарък.За да бъде още по-изискано, метнах отгоре една черна ръкавица, която стана досущ като кожена.Три рози в цвят бордо идеално се вписваха в картинката.А за още по драматичен ефект, обвих борда на тортата със захарна огърлица :) Лично аз съм супер доволна от крайния резултат.
Думите на Илияна за ръкавицата бяха: "Искаш да ми кажеш, че съм сложила ръка на всичко вкъщи ли?" Отговорих й, че не бях се сещала за такова тълкувание, но ако й харесва така да бъде :)
Това е една от малкото торти, които и аз съм опитвала и беше много вкусна - комбинация от ванилови платки с два вида крем - бял шоколадов крем с карамелизирани вишни и млечен шоколад с ядки.
И за да бъда малко нескромна, ще ви кажа, че всички гости бяха очаровани от дизайна и не по-малко от вкуса.
А за мен остана най-вече удоволствието от готината емоция, която ми донесе направата на  тази торта и удовлетворението от крайния резултат.

СЛедващащта публикация ще стопли сърцата ви в това студено време, защото ще бъде изпълнена с много любов и романтика.Не, няма да бъде за Св.Валентин, а ще ви представя сваатбените торти, които направих през изминалата година.



5 коментара:

  1. Ха добър вечер ;-)Естествено и трите тортички не ги виждам за пръв път , но как да подминеш такива красоти ми кажи :-)Имам едно пожелание - да ти остава повече време за да пишеш по честичко тук:-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много, Хриси!Наистина не ми оставаше време за писане, но съм тръгнала да променям нещата и това е едно от тях - да ви разкажа за всички торти от миналата година :)

      Изтриване
  2. Radina,izkluchitelno krasiva torta- tazi s orhideite i hortenziite- izkluchitelno negna , efirna , mnogo dobre oformeni zvetcheta, s detaili ,koito gi praviat kato istinski. Iavno si goliam estet!
    pozdravi!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Баба Марта :))
    С пожелания за много здраве и щастие!
    Красота след красота!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит прлазник , 3-ти март !

    ОтговорИзтриване